Logo

Kyllingens Co2-aftryk ift. andre kødtyper og fødevarer 

Her kan du se klimaaftrykket på tværs af diverse kødtyper og fødevarer. Bemærk, at alle nedenstående tal er fra den store klimadatabase og dermed sammenlignelige - de kan derimod ikke sammenlignes med tal fra Carbon Trust på De Danske Familiegårde, eftersom beregningerne er forskellige.

 

Kylling*

Kyllingelår: 1,32 kg CO2e pr. kg

Hel kylling: 2,22 kg CO2e pr. kg

Kyllingebryst: 3,44 kg CO2e pr. kg

Hakket kylling: 3,76 kg CO2e pr. kg

 

Oksekød*

Hakket oksekød: 32,51 kg CO2e pr. kg

Culotte: 45,69 kg CO2e pr. kg

Kalvekød: 50,36 kg CO2e pr. kg

Oksemørbrad: 151,95 kg CO2e pr. kg

 

Gris*

Skinke: 3,58 kg CO2e pr. kg 

Nakkekam med svær: 3,58 kg CO2e pr. kg

Bacon: 4,80 kg CO2e pr. kg

Svinemørbrad: 5,40 kg CO2e pr. kg

 

Fisk og skaldyr*

Fersk laks: 9,11 kg CO2e pr. kg

Torskefilet: 9,87 kg CO2e pr. kg 

Rødspætte: 9,87 kg CO2e pr. kg 

Rejer: 10,52 kg CO2e pr. kg

 

Mejeriprodukter*

Minimælk: 0,48 kg CO2e pr. kg

Piskefløde: 2,14 kg CO2e pr. kg

Smør: 3,92 kg CO2e pr. kg

Danbo ost, 45+: 7,72 kg CO2e pr. kg

 

Frugt og grønt*

Agurk: 0,56 kg CO2e pr. kg

Broccoli: 0,71 kg CO2e pr. kg

Banan: 0,98 kg CO2e pr. kg

Avocado: 1,07 kg CO2e pr. kg

 

Brød og kolonial*

Burgerbolle: 0,74 kg CO2e pr. kg

Ris: 1,28 kg CO2e pr. kg

Pasta: 1,73 kg CO2e pr. kg

Kage: 2,15 kg CO2e pr. kg

 

Tilberedte/konserverede fødevarer*

Veganske schnitzler, sojabaseret: 1,7 kg CO2e pr. kg

Veganske nuggets, sojabaseret: 2,05 kg CO2e pr. kg

Veganske pølser, sojabaseret: 1,63 kg CO2e pr. kg

Falafel-fars: 1,68 kg CO2e pr. kg

 

*Kilde: "CONCITO (2021): Den store klimadatabase, version 1" - eller følgende versioner.

Web Knapper Carbontrust 580X380pxl10 B