Ingredienser
400 g kyllingeinderfilet
½ tsk. salt
1 tsk. paprika
1 tsk. oregano
1 tsk. olie
150 g hvedemel
150 g rugmel
1 tsk. salt
¾ dl olie
1 dl skyr 0,2%
1 dl vand
4 spsk. grøn pesto
2 æg
16 cherrytomater i forskellige farver
4 forårsløg
125 g frisk mozzarella
Frisk basilikum til pynt
8 træspyd
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
2 gulerødder
1 stilk bladselleri
½ agurk
¼ broccoli
16 sukkerærter
8 cherrytomater
Tilberedning
Drys inderfilet med salt, paprika og oregano og steg i olie 3-4 minutter på hver side. Lad dem afkøle lidt.
Rør hvedemel, rugmel og salt sammen og tilsæt olie, skyr og vand. Ælt dejen grundigt og del den i 8 lige store stykker.
Fordel dejen i 8 små smurte tærteforme (diameter 10-12 cm.) og tryk dejen godt ud i bunden og langs siderne. Prik bunden med en gaffel og bag bundene ca. 12 minutter ved 200°C.
Smør ½ spsk. pesto ud på bunden af hver tærte. Pisk æggene godt sammen og læg 1 spsk. sammenpisket æg oven på pestoen i hver tærte.
Skær cherrytomater i halve og forårsløg i skiver. Skær de stegte inderfileter i tern og fordel kylling og cherrytomater på tærterne. Drys forårsløg over og pluk mozzarella i mindre stykker og læg dem på tærterne. Bag tærterne ca. 15 minutter ved 200°C.
Skær peberfrugter og gulerødder i brede strimler, selleri i stave og agurk i skiver. Del broccoli i små buketter. Sæt grøntsagerne på spyd i rækkefølgen: broccoli, agurk, sukkerærter, bladselleri, gul peberfrugt, gulerødder, rød peberfrugt og slut af med en cherrytomat.
Drys tærterne med frisk basilikum og server med grøntsags spyd.
Tip: I stedet for små portionstærter kan opskriften også laves som en stor tærte. Bagetiden vil da være længere. Forbag bunden ca. 20 minutter og bag derefter tærten i ca. 30 minutter, når fyldet er kommet på.