Logo

Tærter med kylling, tomat, pesto og farverige grøntsagsspyd

4 portioner

Ingredienser

400 g kyllingeinderfilet

½ tsk. salt

1 tsk. paprika

1 tsk. oregano

1 tsk. olie

150 g hvedemel

150 g rugmel

1 tsk. salt

¾ dl olie

1 dl skyr 0,2%

1 dl vand

4 spsk. grøn pesto

2 æg

16 cherrytomater i forskellige farver

4 forårsløg

125 g frisk mozzarella

Frisk basilikum til pynt

8 træspyd

1 rød peberfrugt

1 gul peberfrugt

2 gulerødder

1 stilk bladselleri

½ agurk

¼ broccoli

16 sukkerærter

8 cherrytomater

 

Tilberedning

Drys inderfilet med salt, paprika og oregano og steg i olie 3-4 minutter på hver side. Lad dem afkøle lidt.

Rør hvedemel, rugmel og salt sammen og tilsæt olie, skyr og vand. Ælt dejen grundigt og del den i 8 lige store stykker.

Fordel dejen i 8 små smurte tærteforme (diame­ter 10-12 cm.) og tryk dejen godt ud i bunden og langs siderne. Prik bunden med en gaffel og bag bundene ca. 12 minutter ved 200°C.

Smør ½ spsk. pesto ud på bunden af hver tærte. Pisk æggene godt sammen og læg 1 spsk. sammenpisket æg oven på pestoen i hver tærte.

Skær cherrytomater i halve og forårsløg i skiver. Skær de stegte inderfileter i tern og fordel kylling og cherry­tomater på tærterne. Drys forårsløg over og pluk mozzarella i mindre stykker og læg dem på tærterne. Bag tærterne ca. 15 minutter ved 200°C.

Skær peberfrugter og gulerødder i brede strimler, selleri i stave og agurk i skiver. Del broccoli i små buketter. Sæt grøntsagerne på spyd i rækkefølgen: broccoli, agurk, sukkerærter, bladselleri, gul peberfrugt, gulerødder, rød peberfrugt og slut af med en cherrytomat.

Drys tærterne med frisk basilikum og server med grøntsags spyd.

 

Tip: I stedet for små portionstærter kan opskriften også laves som en stor tærte. Bagetiden vil da være længere. Forbag bunden ca. 20 minutter og bag derefter tærten i ca. 30 minutter, når fyldet er kommet på.

 

Tærter med kylling, tomat, pesto og farverige grøntsagsspyd