Giv dit kyllingekød et italiensk twist med kylling caprese. Skær en dyb lomme i en brystfilet og fyld den med tomater, basilikum og mozzarella. Top med pinjekerner og server grillede grøntsager dryppet med marinade og lunt brød til.
Ingredienser
Kylling
4 kyllingebrystfileter
Marinade
2 fed hvidløg
1 knsp. chili flager
1 håndfuld basilikum
1/4 revet citronskal, øko
1/2 dl olivenolie
Salt og peber
Fyld til kylling
2 tomater
1 lille håndfuld basilikum
125 g frisk mozzarella eller burrata
1 spsk. pinjekerner
Grillede grøntsager
2 peberfrugter
1 squash
1 aubergine
1 bøftomat i tykke skiver
Olivenolie
Resten af marinaden
Frisk basilikum
1 spsk. ristede pinjekerner
Evt. Lunt brød
TILBEREDNING
Lav en marinade af knust hvidløg, chiliflager, hakket basilikum, revet citronskal, olie, salt og peber og hæld halvdelen over kyllingen. Lad det trække i køleskabet i mindst 30 min. og meget gerne til næste dag.
Klem brystfileterne sammen med fingrene hvor efter der skæres en lomme ned i kødet. (På denne måde bliver fyldet nede i kyllingen og løber ikke ud) Fyld dem med en blanding af hakket tomat, basilikum, mozzarella revet i mindre stykker samt pinjekerner.
Halver peberfrugterne, fjern kernehusene og skær dem i kvarte. Skær squash og aubergine i skiver på langs og vend alle grøntsagerne i resten af marinaden tilsat lidt ekstra olivenolie.
Grill eller steg grøntsagerne på begge side til de er møre.
Grill brystfileterne i et fad eller sæt dem i ovnen ved 180°C i ca. 20 min.
Server kyllling caprese med grillede grøntsager og lunt brød.