Logo

Beskrivelse af halal på vores slagteri i Aars

Halal-certificeret (ICC)

Danpo opdrætter 100% danske kyllinger, der er opdrættet og slagtet i Danmark. Du kan stole på, at kvaliteten er noget af verdens bedste - modsat mange af de importerede kyllinger, der ligger i køledisken, som kommer fra lande, hvor håndtering af fødevaresikkerhed og sporbarhed ikke matcher standarden i dansk landbrug. 

Alle vores kyllinger bliver halal slagtet på vores slagteri i Aars. Halalslagtningen følger helt almindelig slagtetradition i Danmark. Forud for aflivning bedøves kyllingerne, så den eneste forskel ved halalslagtning er, at de får en bøn med på vejen. Vores slagteproces overvåges af veterinærmyndigheder og er godkendt af Fødevarestyrelsen. 

Vi sælger vores danske kylling i det meste af verden, og det gør vi for at bruge kyllingen så godt som muligt og dermed bidrage til en bæredygtig produktion. De fleste af disse kunder ønsker, at kyllingen er halal.

En del af de produkter vi sælger til andre kunder end Danmark – er også de kyllingeudskæringer (f.eks. fødder, gumper og vinger), som vi ikke bruger i Danmark. Hvis vi ikke solgte vores danske kyllinger til eksport, ville det resultere i højere priser. Det vil vi og forbrugerne helst undgå.

Ved at have halal har vi et dansk slagteri i Aars med mange hundrede arbejdspladser og vigtige eksportindtægter.

Hvad angår fritgående og økologiske kyllinger, så slagtes de på Rokkedahls slagteri i Himmerland og derfor ikke sammenlignelig med halal beskrivelsen fra Aars. Der henvises derfor til Rokkedahls hjemmeside og deres beskrivelse.

 

Fabrik 1 640X426px 72Dpi