Logo

Grill medister med bao boller, coleslaw, ingefærmarineret gulerod og jordskokkechips

4 portioner

Ingredienser

400 g kylling grill medister

2 dl vand
10 g gær
1 spsk. sukker
2 spsk. olie
1 tsk. salt
1 tsk. stødt gurkemeje
Ca. 400 g hvedemel

2-3 gulerødder
1 spsk. fintrevet frisk ingefær
2 dl vand
1 dl rørsukker
1 dl eddike
1 tsk. salt
2 spsk. sesamfrø

200 g spidskål
1 dl frisk koriander
1 stængel citrongræs
4 forårsløg
1 dl cremefraiche
2 spsk. limesaft
1 tsk. rørsukker
3 spsk. rosiner

2 små rødløg

4 jordskokker
1/2 l olie til frittering
2 tsk. salt

1 dl hoisin sauce
2 spsk. fishsauce
100 g saltede peanuts
1/2 frisk rød chili

Evt. lime og friske ærteskud eller koriander til pynt

TILBEREDNING

Tilbered grill medister efter anvisning på emballagen.

Rør gæren ud i vandet og kom sukker, olie, salt og stødt gurkemeje i. Rør godt rundt og tilsæt så ca. halvdelen af melet. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen indtil dejen kan æltes godt og ikke klistrer. Sæt dejen til hævning på køl natten over eller 2 timer på køkkenbordet.

Del dejen i 5 lige store stykker og rul dem ud til flade boller. Pensl med olie på den ene side og fold dem halvt over, så den olierede halvdel er i midten. Lad bollerne efterhæve i 30 min.

Bring vand i kog i en asiatisk dampkoger eller en gryde. Hvis der anvendes gryde, så skal der bruges en sigte over gryden. Læg bagepapir i sigten, og prik en masse huller i papiret. Læg bollerne på bagepapiret et par stykker ad gangen, læg låg på gryden og damp bollerne i 20-25 min.

Skræl gulerødderne og skær dem strimler på størrelse med tændstikker. Opvarm ingefær, vand, eddike, vand, rørsukker og salt i en lille gryde. Hæld det over gulerodsstrimlerne og lad dem afkøle i lagen mindst i en time. Dræn gulerødderne fra lagen og drys med sesamfrø lige inden servering.

Striml spidskål og koriander fint og bland det godt sammen. Hak citrongræs fint og skær forårsløg i tynde skiver. Rør det hele godt sammen med limesaft, cremefraiche, rørsukker og rosiner.

Skræl rødløg og skær dem i tynde både.

Skær jordskokkerne i ultratynde skiver og læg dem i en skål med koldt vand. Opvarm olien i en lille gryde og steg afdryppede jordskokke-skiver i olien et par minutter, til de er sprøde. Læg på fedtsugende papir og drys med salt.

Rør hoisin sauce med fishsauce. Hak peanuts groft og hak den røde chili meget fint. Bland det hele sammen.

Anret lidt coleslaw i bunden af hver bao-bolle, læg herpå en kyllingepølse og top den med ingefærmarinerede gulerødder, hoisindip og rødløg.

Server bao-boller med kyllingepølser og fyld sammen med lidt friske ærteskud eller frisk koriander og måske et dryp limesaft.


Tip: 

Er tiden ikke til at tilberede bao-bollerne, kan grill medisterpølser og tilbehør fint serveres i traditionelle hotdogbrød eller i lune baguettes flækket på langs. Både coleslaw, gulerødder og hoisindip kan tilberedes dagen i forvejen, mens bao-bollerne er bedst, når de er helt friske.

 

Grill medister med bao boller, coleslaw, ingefærmarineret gulerod og jordskokkechips