Ingredienser
1 hel kylling
½ tsk. spidskommen
1 spsk. sød paprika
½ tsk. stærk paprika
½ tsk. muskat
½ tsk. kanel
1 tsk. chiliflager
1 hel økologisk lime
1 tsk. salt
Rosmarinbrød
1 bundt rosmarin
20 g gær
2 dl. lunkent vand
0.5 dl olivenolie
1 tsk. salt
350 g. durummel
Grov salat med palmekål
1 dl. mandler
150 g. friske jordbær
1 bundt palmekål
1 klump frisk mozzarella
50 g. hindbær
Saften fra 1 citron
4 spsk. rapsolie
1 tsk. flydende honning
Salt og peber
Tilberedning
Rør dejen til rosmarinbrødet først: Rør gæren op i lunkent vand og tilsæt olivenolie, salt og mel. Kør dejen ved lav hastighed i fem minutter. Stil til hævning. Afhængig af temperaturen kan dejen være klar til bagning i løbet af to timer.
Smør en grillfast gryde med lidt olie og fordel dejen heri. Prik i dejen med en gaffel, drys med salt og fordel rosmarin henover. Pres det let ned i dejen.
Bag brødet på grillen under låg i cirka 30 minutter, afhængig af hvor varm grillen er. Brødet bages bedst i en kuglegrill.
Kom alle krydderierne til kyllingen op i en skål. Tilsæt saft og skal fra limefrugten samt 1 tsk. salt, og bland godt sammen. Gnid kyllingen med krydderiblandingen og steg den på grillen i cirka 1,5 time eller til kyllingen er klar.
Lav nu salaten: Vend mandlerne på en varm tør pande, til de har taget lidt farve. Stil dem til side. Nip jordbærrene og skær i mundrette bidder.
Skyl og rib kålen og fordel den på et stort fad. Fordel mandler, jordbær, mozzarella og hindbær over salaten. Pres saften af citronen, riv skallen og bland begge dele med rapsolie, honning, salt og pebre og fordel over salaten.
Tip: Palmekål minder meget om grønkål, men er mindre grov i strukturen. Du kan også bruge grønkål, spidskål eller savoykål i salaten frem for palmekål.