Nem opskrift på den lækre indiske ret, Butter Chicken. Butter chicken er kylling i en smagfuld og letkrydret sauce, hvor man typisk serverer kogte ris til. Skal det være ekstra godt, så serveres retten med naanbrød. Det er nem aftensmad, som smager fantastisk.
Opskriften er udviklet af: mummum.dk
Forberedelsestid: 2-3 timer (eller 30 min.)
Tilberedelsestid: 30 minutter
Ingredienser
Kylling og marinade
560 g kyllingebrystfilet
2 dl naturel yoghurt
3 fed hvidløg
1 tsk. frisk ingefær
4 tsk. garam masala
3 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. tørret gurkemeje
1 tsk. chiliflager
2 spsk. sukker
Sauce
40 g smør
1 stk. løg
1 spsk. tomatpure
400 g hakkede tomater på dåse
2 dl madlavningsfløde
Tilbehør
320 g ris
4 stk. naanbrød
1 stk. lime
1/2 bundt frisk koriander
TILBEREDNING
Rens kyllingebrystfileter og skær i grove tern. Kom kyllingekødet i en skål.
Pres hvidløg i en hvidløgspresser og skræl ingefær og riv det fint på rivejern.
Kom hvidløg, ingefær, krydderier, sukker og salt i skålen med kylling og vend godt rundt. Sæt det på køl i 2-3 timer. Hvis ikke du har tiden kan det også bare stå 30 minutter eller det kan gøres klar dagen før.
Hak løget fint. Smelt smør i en gryde. Tilsæt løg og lad det sautere kort. Tilsæt kyllingen og marinaden. Vend det hele godt rundt og lad det stege godt af.
Tilsæt tomatpure, hakkede tomater på dåse og madlavningsfløde. Lad det simre ved middel varme i 10-15 minutter. Smag til med salt og evt. et nip sukker.
Kog ris efter pakkens anvisning.
Server butter chicken med kogte ris, frisk lime, koriander og naanbrød.