Logo

Julefrikadeller med hummus og kålsalat med dadler, æbler og valnødder

4 portioner 40 min

Kyllingefrikadeller med æble, tranebær og nødder serveret med en skøn jul-hummus smagt til med appelsin samt salat med dadler, æbler og valnødder – så bliver det ikke mere julet.



Ingredienser


Kyllingefrikadeller

400 g hakket kylling
1 tsk. salt
1 lille løg
1-2 gulerødder
1 æble
1 æg
1 dl rasp
3/4 dl vand
Friskkværnet peber
50 g soltørrede tranebær
30 g valnødder
1 håndfuld persille


Hummus
1 dåse kikærter
1 liter vand
1 stang kanel
4 kardemommekapsler
2 hele nelliker
1 fed hvidløg
1/2 tsk. Stødt spidskommen
Saft og revet skal fra ½ økologisk appelsin
1 spsk. tahin
2 spsk. olivenolie
Salt og peber


Dressing

2 spsk. olie
1 spsk. æbleeddike
Salt og peber


Kålsalat

1-2 æbler 
1/4 fintsnittet hvidkål
1-2 håndfuld grønkål, gerne både grøn og rød 
6 dadler uden sten
25 g grofthakkede valnødder
2 spsk. soltørrede tranebær


Tilbehør
Rugbrød



TILBEREDNING

Rør hakket kylling godt sammen med salt.

Skær løg, gulerod og æble i mindre stykker og findel i en multihakker med æg. Rør det i farsen sammen med rasp og vand. Krydr med peber, tilsæt hakkede tranebær, valnødder samt persille og rør farsen godt sammen. Lad den hvile 10 min. og juster evt. konsistensen med lidt vand.

Skyl kikærter i koldt vand og kog dem derefter i vand sammen med kanel, kardemommekapsler og nelliker. Hæld vandet fra, men gem ½ dl til hummussen og kasser krydderierne. Findel kikærterne i en multihakker sammen med hvidløg, spidskommen, revet appelsinskal, appelsinsaft, tahin samt kogevandet til en cremet hummus. Smag til med olivenolie samt salt og peber og sæt den i køleskabet. 

Lav en dressing af olie, æbleeddike, salt og peber. Skær æbler i tynde stave og vend dem i dressingen. Vend dernæst hvidkål, grønkål og dadler skåret i små stykker i. Bland til sidst valnødder og tranebær i.

Form farsen til små frikadeller og steg dem ved lav til middel varme ca. 5 min. på hver side. Frikadellerne kan nemt blive brændte pga. tranebærrene, og derfor bør temperaturen ikke være for høj.

Server kyllingefrikadellerne sammen med hummus og kålsalat. Suppler gerne med ristet rugbrød.

Julefrikadeller med hummus og kålsalat med dadler, æbler og valnødder