10 personer
Ingredienser:
1000 g kyllingemedister
Olie til stegning
8 rødbeder
1000 g. kartofler
2 bundt bredbladet persille
Æbleeddike, salt og peber
1 l. mælk
80 g. smør
100 g. mel
Evt. revet muskatnød
Tilberedning:
Kog rødbederne møre i vand i ca. 40 min. Smut derefter skindet af rødbederne under koldt vand, skær dem i skiver og vend dem med rapsolie, æbleeddike, salt og peber.
Skrub kartoflerne og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 180°C varmluft i 40 minutter. Vend dem undervejs.
Steg medisteren på en pande i lidt olie ved middelvarme i ca. 30 minutter, vend jævnligt.
Opvarm mælk forsigtigt i en lille gryde. Smelt smør i en anden gryde og drys mel i. Pisk, til du har en jævn masse, og lad den varme kort. Tilsæt den lune mælk lidt ad gangen og pisk jævnt. Krydr med salt, peber og evt. revet muskatnød.
Tilsæt hakket persille og evt. lidt kartoffelvand, hvis sovsen er for tyk.