10 personer
Ingredienser:
1500 g kyllingemedister fra Danpo
Olie til stegning
1600 g. kartofler, gerne nye med skind
Rabarberkompot:
750 g. rabarber skåret i stykker. (frosne kan også bruges)
250 g. sukker
2-3 spsk. vand
Agurkesalat:
4,5 dl. eddike
2,5 dl. vand
8-10 spsk. sukker
Salt og kværnet sort peber
2,5 agurker skåret i tynde skiver
Brun sauce:
75 g. smør
2-2 små løg hakket
ca. 5 dl kalvebouillon
ca. 4 dl. piskefløde
Saucekulør
Salt og kværnet peber
Tilberedning:
Kom rabarber, sukker og vand i en gryde. Kog det ved svag varme under låg i ca. 10 min. Lad kompotten køle af.
Kom eddike, vand, sukker samt salt og peber i en gryde. Kog det, til sukkeret er opløst. Tilsæt agurker og afkøl salaten.
Lad smørret smelte i en gryde. Tilsæt løg, og svits det til det er blankt. Hæld bouillon og fløde ved, kog saucen op og smag til. Juster farven med kulør.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
Steg imens medisteren på en pande i lidt olie. Skær den ud i portionsstykker og server med rabarberkompot, agurkesalat, brun sauce og kogte kartofler.