10 portioner
Ingredienser
10 Lårsteaks
10 Burgerboller
Avokado i skiver
Romansalatblade
Tomatsalsa (eller køb færdig)
Flåede tomater
Hakket løg
Hakket hvidløg
Olivenolie
Sukker
Hvidvinseddike
Spidskommen
Chipotle pasta
Frisk koriander
Salt og peber
Jalapeño dressing
Mayonnaise
Jalapeño
Dijonsennep
Salt og peber
Fritterede løg
Løg
Majsstivelse
Olie til stegning
Salt og peber
Salt og krydr kyllingesteaken efter smag.
Vælg en af nedenstående 3 stegemetoder. - Kyllingen er klar, saftig og bedst, når den har en kernetemperatur på 70°C.
Pande/Ovn: Steg kyllingen på en pande med skindet nedad i cirka 6 min. ved middelvarme. Skindet skal være sprødt. Vend og steg ca. 1 minut på kødsiden. Steg færdig ved 150°C varmluftsovn (175°C ved alm. varme) i ca. 15 minutter.
Pande: Steg kyllingen på en pande ved middelvarme i cirka 12 min.
Ovn: Steg ved i 175° varmluft (200° alm. varme) i cirka 20 min.
Tomatsalsa: Blend løg, hvidløg og olivenolien. Tilsæt krydderier, sukker og eddike. Hæld tomater i og kog det hele hurtigt op. Krydr med salt, peber og hakket koriander.
Jalapeño dressing: Hak jalapeñon fint, og bland med mayonnaise og sennep. Smag til med salt og peber.
Fritterede løg: Skær løg i helt tynde skiver og vend med majsstivelse. Steg indtil de er sprøde i 170 ° C olie, og lad dem dryppe af på papir. Salt straks, og lad det køle af.
Smør bollen med jalapeño dressing og saml burgeren med salat, avocado, salsa, lårsteak, dressing, friteret løg og burgerbolle.
- Velbekomme!