Professionel

Her finder du vores forskellige professionelle fagområder.

Logo

Grillstegt kyllingelårsteak med mynte creme

10 portioner

Ingredienser

10 Lårsteaks

10 bagekartofler

2 dl revet parmesanost

Olivenolie

Salt og peber

 

Tomat Salsa

tomater i tern

hvidløgsfed i tern

5 tsk. paprikapulver

4 tsk. ingefær

grøn chili

7 spsk. persille

2-3 spsk. limesaft

Olivenolie

Salt

 

Mynte Creme

5 dl. Tyrkisk yoghurt eller creme fraiche

4-5 dl. mynte

350 g feta

2-4 spsk. olivenolie

Salt og peber

Grillstegt kyllingelårsteak med mynte creme

Salt og krydr lårsteaken efter smag. 

Vælg en af nedenstående 3 stegemetoder. - Kyllingen er klar, saftig og bedst, når den har en kernetemperatur på 70°C.

Pande/Ovn: Steg lårsteak på en pande med skindet nedad i cirka 6 min. ved middelvarme. Skindet skal være sprødt. Vend og steg ca. 1 minut på kødsiden. Steg færdig ved 150°C varmluftsovn (175°C ved alm. varme) i ca. 15 minutter.

Pande: Steg lårsteak på en pande ved middelvarme i cirka 12 min.

Ovn: Steg ved i 175° varmluft (200° alm. varme) i cirka 20 min.

Ovnbagte kartofler: Sæt ovnen på 250 °. Skyld og rens kartoflerne godt, og skær dem i både. Krydr kartoflerne og læg dem ud på en bageplade.  Pensle kartoflerne med olivenolie. Stegt dem midt i ovnen i cirka 25 minutter.
Top med salt og frisk revet parmesanost når kartoflerne er stegt færdige.

Tomatsalsa: Bland tomater og hvidløg sammen i en skål. Tilsæt paprika, ingefær, grøn chili og persille, olivenolie og limesaft. Bland det hele godt sammen og smag til med salt og peber.

Kyllingesteak: Krydr steaken og grill den med skindet nedad så skindet bliver sprødt. Vend og steg på kødsiden til den har en kernetemperatur på 70°C.

Mynte creme: Smuldr fetaost og bland med creme fraiche og mynte. Smag til med salt og peber.