Ingredienser
10 Lårsteaks
10 bagekartofler
2 dl revet parmesanost
Olivenolie
Salt og peber
Tomat Salsa
6 tomater i tern
4 hvidløgsfed i tern
5 tsk. paprikapulver
4 tsk. ingefær
2 grøn chili
7 spsk. persille
2-3 spsk. limesaft
Olivenolie
Salt
Mynte Creme
5 dl. Tyrkisk yoghurt eller creme fraiche
4-5 dl. mynte
350 g feta
2-4 spsk. olivenolie
Salt og peber
Tilberedning
Salt og krydr lårsteaken efter smag.
Vælg en af nedenstående 3 stegemetoder. - Kyllingen er klar, saftig og bedst, når den har en kernetemperatur på 70°C.
Pande/Ovn: Steg lårsteak på en pande med skindet nedad i cirka 6 min. ved middelvarme. Skindet skal være sprødt. Vend og steg ca. 1 minut på kødsiden. Steg færdig ved 150°C varmluftsovn (175°C ved alm. varme) i ca. 15 minutter.
Pande: Steg lårsteak på en pande ved middelvarme i cirka 12 min.
Ovn: Steg ved i 175° varmluft (200° alm. varme) i cirka 20 min.
Ovnbagte kartofler: Sæt ovnen på 250 °. Skyld og rens kartoflerne godt, og skær dem i både. Krydr kartoflerne og læg dem ud på en bageplade. Pensle kartoflerne med olivenolie. Stegt dem midt i ovnen i cirka 25 minutter.
Top med salt og frisk revet parmesanost når kartoflerne er stegt færdige.
Tomatsalsa: Bland tomater og hvidløg sammen i en skål. Tilsæt paprika, ingefær, grøn chili og persille, olivenolie og limesaft. Bland det hele godt sammen og smag til med salt og peber.
Kyllingesteak: Krydr steaken og grill den med skindet nedad så skindet bliver sprødt. Vend og steg på kødsiden til den har en kernetemperatur på 70°C.
Mynte creme: Smuldr fetaost og bland med creme fraiche og mynte. Smag til med salt og peber.
Velbekomme!