10 personer
Ingredienser
2 Danpo hele kyllinger
1 flaske rødvin
3 kanelstænger
2 stjerneanis
2 tsk enebæer
Skallen fra en økologisk appelsin
400g skalotteløg eller perleløg
500g hele små champignoner
Olie
2 tsk timian
1/2 liter hønsebouillon
Salt, peber
150g bacon i tern
500g carotter eller små gulerødder
Persille
Tillbehør
Kartofler eller brød
Tilberedning
Kyllingerne parteres og lægges i et stort fad.
Bland rødvin med kanel, stjerneris, enebær og strimler af appelsinskal og hæld det over kyllingerne. Sæt fadet i køleskabet til næste dag.
Tag kyllingerne op af marinaden, dup dem tørre, brun dem godt i lidt olie og læg dem i et stort ovnfast fad. Brun løg og champignon, krydr med timian og hæld marinade samt hønsebouillion over.
Bring det hele i kog, skum af og hæld det over kyllingerne.
Steg kyllingerne i ovnen ved 175° i ca 45 min.
Rist bacontern sprøde og damp gulerødderne.
Læg gulerødderne i fadet sammen med kyllingerne, drys med bacon samt persille.
Server med kartofler eller brød