Ingredienser
Skroget fra 4-5 hele kyllinger
2-4 kraftben
10 l vand
Suppeurter efter eget valg - fx:
Porre, gulerødder, persillerod, løg
3-6 Laurbærblade
Et par kviste timian
Sorte peberkorn
Tillbehør
Ris eller brød
Tilberedning
Læg alle ingredienserne i en stor gryde, dæk med vand og bring i kog. Skum for urenheder og skru ned for blusset, så suppen blot bobler ganske stille og roligt.
Lad suppen simre i ca. 3 timer.
Sigt suppen og smag til med salt og peber.
Kog suppen op og tilsæt suppegrønt - fx skiveskårede gulerødder, selleri og porre, og kog i ca. 15 min.
Tilsæt kort før servering kød og melboller.
Server med kogte ris eller brød.
Velbekomme!
Tips: Du kan også koge en god fond af dit kyllingeskrog, eller pluk det sidste af kyllingen efter udskæring og brug det til en salat dagen efter.