10 portioner
Ingredienser
Skroget fra 4-5 hele kyllinger
2-4 kraftben
10 l vand
Suppeurter efter eget valg - fx:
Porre, gulerødder, persillerod, løg
3-6 Laurbærblade
Et par kviste timian
Sorte peberkorn
Tillbehør:
Ris eller brød
Tilberedning
Læg alle ingredienserne i en stor gryde, dæk med vand og bring i kog. Skum for urenheder og skru ned for blusset, så suppen blot bobler ganske stille og roligt.
Lad suppen simre i ca 3 timer.
Sigt suppen og smag til med salt og peber.
Kog suppen op og tilsæt suppegrønt - fx skiveskårede gulerødder, selleri og porre, og kog i ca 15 minutter.
Tilsæt kort før servering kød og melboller.
Server med kogte ris eller brød.
Du kan også koge en god fond af dit kyllingeskrog, eller pluk det sidste af kyllingen efter udskæring og brug det til en salat dagen efter.