Professionel

Her finder du vores forskellige professionelle fagområder.

Logo

Honning-citronglaseret kylling med bønnesalat

10 portioner

Ingredienser

2 hele kyllinger

3 rødløg

20 fed hvidløg

Olie

2 økologiske citroner

2 dl honning

2 dl hønsebouillon

Salt, peber

Oregano

250 g hvide bønner

2 agurker

Salt

1/2 dl olivenolie

1/2 dl citronsaft

200 g feta

150 g oliven

Plukket bredbladet persille

 

Tilberedning

Læg bønnerne i blød natten over. Kasser vandet og kog dem møre i letsaltet vand ca. 30 min.

Sauter rødløg i både samt hele fed hvidløg ved middel varme til de er møre. Tilsæt citron i både, honning og bouillon og kog op. 

Krydr kyllingerne med salt og peber og læg dem i et ovnfast fad.
Hæld honningmarinaden over kyllingerne og sæt fadet i ovnen ved 175°C i ca. 1 time.

Parter kyllingerne, si skyen fra og skum for fedt. Bring skyen i kog, jævn evt. med lidt majsstivelse og smag til med salt og peber.
Skræl agurkerne, halver på langs og fjern kernerne med en ske. Skær agurkerne i både og drys med salt. Lad dem trække 15 min. skyl saltet af og bland så med bønner, olivenolie og citronsaft.
Bræk fetaosten i mindre stykker og bland den i salaten sammen med oliven og persilleblade.

Velbekomme!

Honning-citronglaseret kylling med bønnesalat