Professionel

Her finder du vores forskellige professionelle fagområder.

Logo

Coq au vin (kylling i rødvin) med koldhævet flutes

10 portioner

Ingredienser

2 Hele Danpo kyllinger

Hvedemel

Smør eller olie til bruning

300 g bacon i tern

300 g skalotteløg

400 g champignon

2 bouquet garni (timiankviste og laurbærblade)

2 små bdt. bredbladet persille

1½ flaske rødvin

Evt. lidt hønsebouillon

Salt, peber

 

Tilberedning

Parter kyllingen i ca. 8 stykker og vend stykkerne i hvedemel krydret med salt og peber. Brun baconstykkerne i wokken til de er gyldne, læg dem til side og hæld fedtet fra.

Brun skalotteløg og champignon hver for sig og læg til side.
Brun kyllingestykkerne på begge sider, tilsæt bouquet garni, persillestilke, bacon, løg og rødvin. Kom evt. lidt hønsebouillon ved og lad det simre i ca. 40 min.

Tilsæt de hele brunede champignon og lad dem koge med de sidste 10 min. Skum fedtet fra og smag til med salt og peber.
Drys med hakket persille og server koldhævet flutes til.

Server med brød.

Velbekomme!

Coq au vin (kylling i rødvin) med koldhævet flutes