Ingredienser
Grydestegt kylling
3 hele kyllinger
6 dl. frisk persille
3 spsk. groft salt
60 g smør
12 gulerødder
6 pastinakker
6 løg
6 dl. kyllingefond
Klassisk agurkesalat
6 agurker
1 spsk. salt
12 spsk. eddike
12 spsk. sukker
Friskkværnet peber
2,5-3 kg små kartofler
Tilberedning: Fyld kyllingerne med persille og gnid dem med groft salt på ydersiden.
Smelt smørret i en stor gryde og brun kyllingerne godt på alle sider.
Skær gulerødder, pastinakker og løg i mindre stykker, og kom dem i gryden. Tilsæt kyllingefond og læg låg på gryden. Steg kyllingerne ved svag varme ca. 45 minutter til kødet er gennemstegt.
Skær agurkerne i tynde skiver og drys dem med salt. Lad agurkerne trække ½ time og tryk vandet af dem. Rør eddike med sukker og friskkværnet peber, og hæld lagen over agurkeskiverne. Lad agurkesalaten trække mindst ½ time, gerne mere.
Kog kartoflerne i letsaltet vand, ca.15-20 minutter, afhængig af størrelsen.
Parter kyllingerne og server med agurkesalat og kogte kartofler.
Lav en nem sauce ved at blende nogle af grøntsagerne i gryden (gulerødder, pastinakker og løg) med stegeskyen. Spæd op med vand og smag evt. til med salt og peber