Ingredienser
2 store rødbeder
15 g gær
1 1/2 dl rødbedesaft
1 æg
1 spsk. sukker
50 g smør
Ca. 300 g hvedemel
1 tsk salt
Æg eller mælk til pensling
250 g revet rødbede
2 fed knust hvidløg
1 tsk. salt
200 g græsk yoghurt
2 spsk. grofthakket dild
150 g cremet salatost
100 g græsk yoghurt
Salt og peber
800 g hakket kylling
1 spsk. Za'atar krydderiblanding
Salt og peber
Salat
Rødløg
Agurk
TILBEREDNING
Skræl rødbederne og riv dem groft og pres væden fra i en skål. Kom evt. lidt vand ved og pres godt, til du har den ønskede mængde rødbedesaft. Gem den revne rødbede til tzatzikien.
Rør gæren ud i rødbedesaften og kom æg og sukker ved. Rør det godt sammen. Smuld smørret i halvdelen af melet og rør det i sammen med salt. Kom resten af melet ved og ælt dejen blank og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted 1 time.
Del dejen i 10 stykker og tril til boller. Læg dem på en bageplade og pensl med æg eller mælk.
Lad dem hæve yderligere ca. 45 min. til dobbelt størrelse. Bag bollerne ved 200°C i ca. 12 min. til de er gyldne. Afkøl på rist.
Bland revet rødbede med hvidløg, salt, yoghurt og dild og smag tzatzikien til.
Findel salatost og yoghurt i en multihakker til cremet konsistens og smag til med salt og peber.
Form 10 små flade bøffer af hakket kylling og krydr med za’atar, salt og peber. Steg den ca. 3 min. på hver side ved god varme.
Bræk salaten i mindre stykker og snit rødløg og agurk fint. Flæk bollerne og læg dem sammen med salat, kyllingebøffer, ostcreme, rødbedetzatziki, rødløg og agurk.
Sæt gerne et spyd i sliders for at holde dem sammen og server.