10 portioner/40 stk. minipizza
Ingredienser
600 g hakket kylling
Blomkålsbunde
1,9 kg blomkål
5 fed hvidløg
250 g revet cheddar
Tomatsauce
250 g rødløg
Evt. 4 fed hvidløg
2-3 tsk. olivenolie
2-3 spsk. tørret oregano
1,2 kg tomat passata
2-3 tsk. salt
Toppings
300 g revet mozzarella
Majs, ærter, cherrytomater, squash, rødløg, peberfrugt, gorgonzola, champignons osv.
Tilberedning: Del blomkål i buketter og kog den i vand i ca. 20-25 minutter, indtil buketterne er helt møre. Hæld vandet fra og lad blomkålen afkøle. Læg dem derefter på et rent, tørt vistestykke, så vandet løber fra. Blend blomkåle og læg massen i en skål og rør den med presset hvidløg og revet cheddar.
Læg ”dejen” på bageplader beklædt med bagepapir i 40 små flade pizza-bunde, og bred dem ud så de er ca. 10 cm. i diameter. Bag dem i ovnen ca. 15-20 minutter ved 175⁰C til de er gyldne og sprøde i kanten.
Svits rødløg, presset hvidløg og oregano i olie ca. 1 minut og tilsæt så tomatpasta. Kog saucen op og smag til med lidt salt.
Fordel 1 spsk. tomatsauce på hver pizzabund, og drys med mozzarella. Fordel kyllingekødet på pizzaerne og pynt til sidst med din favorit toppingen. Drys evt. med ekstra oregano.
Bag pizzaerne i ovnen ca. 10 minutter ved. 225⁰C.
Server straks mikropizzaerne som en let frokost, forret, snack, eller som et større måltid med en god fyldig salat.