10 portioner
Ingredienser
1200 g Danpo hakket kyllingekød
1 løg, finthakket
1 tsk. rød chili, finthakket
Salt og peber
Urter efter eget valg
40 g gær
5 dl lunkent vand
½ tsk. salt
5 dl. rugmel
6-8 dl. hvedemel
20 radiser
20 små tomater
2 store gulerødder
5 dl. kogte spelt kerner
2½ tsk. finthakket rød chili
2½ spsk. olie
2-3 fed presset hvidløg
250 g frisk salat, f.eks. frissé
1½ dl salat mayonnaise
2½ dl. friske spirer, f.eks. lucernespirer eller bønnespirer
Tilberedning
Rør farsen til kyllingebøfferne, og steg dem på panden eller i ovnen.
Rør gær ud i lunkent vand, og tilsæt salt. Rør rugmel i og tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem, og stil den til hævning ca. 45 minutter.
Ælt dejen igennem igen, og del den i 10 stykker. Hvis dejen klister, så tilsæt lidt mere mel. Rul hvert stykke ud til en meget flad bolle med en kagerulle, og læg stykkerne på en plade med bagepapir.
Tænd ovnen på 230ºC varmluft og bag pitabrødene 5-6 minutter.
Hak radiser, tomater og gulerødder i meget små stykker, og bland det med speltkerner, rød chili, olie og hvidløg. Lad salsaen trække lidt inden servering.
Fyld de lune pitabrød med salatmayonnaise, salatblade, kyllingebøf, spirer og knasende salsa.
Server evt. pitabrødene med ekstra salat som tilbehør og en frisk yoghurtdressing med krydderurter.