10 personer
Ingredienser
Tærtedej
250 g grahamsmel
100 g havregryn
100 g hvedemel
5 spsk. olie
2½ spsk. græsk yoghurt
1½ tsk. salt
Fyld
5 stk. kyllingebryst skåret i tern
250 g. kyllingebacon i tern
2 store løg i tern
1 spsk. olie
20 friske grønne asparges
5 dl. ærter
10 æg
4 dl. græsk yoghurt
5 spsk. fintrevet parmesan
Salt og peber
250 g frisk mozzarella
Tilberedning: Ælt dejen sammen, det er lettest med fingrene. Den skal æltes til den hænger godt sammen, men må ikke være for klistret. Tilsæt evt. mere hvedemel eller lidt vand, indtil dejen hverken klistrer eller er for tør. Pensl 2 eller tre tærteforme med lidt olie og tryk dejen ud heri. Prik nogle huller med en gaffel i bundene og forbag bundene ca. 10 minutter ved 200ºC
Skær kyllingebrystet i små tern. Opvarm olien i en gryde og rist først løg og kyllingebacon et par minutter og tilsæt derefter kyllingebryst i tern. Steg det sammen 2-3 minutter.
Kog aspargesene i letsaltet vand 2-3 minutter, og skyl dem med koldt vand. Skær dem i små skiver.
Optø ærterne. Pisk æg, græsk yoghurt, parmesan, salt og peber godt sammen.
Læg de stegte løg, kyllingebacon og kyllingebryst på de forbagte tærtebunde, fordel asparges og ærter over og hæld æggemassen over. Skær den friske mozzarella i skiver og fordel dem øverst. Bag tærterne i ovnen ved 200ºC i ca. 30 minutter og server med blandet grøn salat.