10 personer
Ingredienser:
Madpandekager – evt. færdiglavede
5 dl mælk
5 æg
5 dl speltmel
½ dl. olie
1-1½ tsk. salt
Lidt olie, smør eller smagsneutral kokosolie til stegning
Fyld
1,5 kg marinerede kyllingestrimler
500 g babysalat
2 store rødløg i fine strimler
5 dl ærter
2,5 dl revet rød cheddar
Peberfrugtpesto
7 store røde peberfrugter
5 fed hvidløg
1 dl. soltørrede tomater
100 g. cashewnødder eller solsikkekerner
½ dl. olie
1-1½ spsk. citronsaft
Salt og peber
Tilberedning. Pisk mælk, æg, salt og mel sammen og lad dejen hvile ca. 10 minutter.
Fordel lidt fedtstof på panden og hæld så et tyndt lag pandekagedej ud på panden. Sørg for at fordele det helt ud i kanten hele vejen rundt.
Bag pandekagerne 2-3 minutter på hver side, til de er lysebrune og stadig lidt bløde.
Tilbered de marinerede kyllingestrimler i ovnen eller på panden til de er lune.
Rist cashewnødder eller solsikkekerner på en tør pande til de er let gyldne og tag dem af varmen. Skær peberfrugter og hvidløg i mindre stykker og steg dem på panden i lidt olie i ca. 5 minutter ved svag varme. Blend de stegte peberfrugter og hvidløg med soltørrede tomater, cashewnødder eller solsikkekerner, olie og citronsaft. Smag til med salt og peber, samt evt. ekstra citronsaft.
Anret pandekagerne med fyld af babysalat, rødløg, cheddar og ærter samt marinerede kyllingestrimler.
Server med peberfrugtpesto og ekstra salat.