1 tærtefad
Ingredienser
Ca. 3 dl. fuldkornshvedemel
¼ tsk. fint salt
100 g. smør
1 spsk. koldt vand
Fyld
400 g. Danpo kyllingekebab
2 dl. cremefraiche
2 spsk. dijonsennep
2 æg
1 spsk. friske timian blade
5 gulerødder, gerne i forskellige farver
2 pastinakker
2 squash
1 aubergine
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
Tilberedning: Bland mel og salt. Smuldr smørret i melblandingen, tilsæt vand og saml dejen. Tryk dejen ud i en smurt springform. Stil den i køleskabet ½ time og forbag den ca. 10 minutter ved 200ºC.
Rør cremefraiche med sennep, æg, salt og peber. Tag tærten ud af ovnen og fordel æggemassen
på bunden. Drys med friske timian blade. Skræl alle grøntsagerne i lange tynde strimler med en skrællekniv. Lav strimlerne så lange og brede som muligt. Start med at lægge en gulerods- og pastinak strimmel oven på hinanden og rul dem stramt. Derefter en/to squash strimler og en/to auberginestrimler. Placer spiralen stående i midten af springformen. Rul kebab hele vejen rundt.
Fold evt. skiverne hvis de er for store, så de ikke stikker højere op end grøntsagerne.
Rul nu skiftevis de forskellige grøntsagsstrimler og kebab rundt om den inderste del,
så spiralen bliver større og større, indtil springformen er fyldt ud.
Drys med lidt salt og peber. Dryp olivenolien over.
Bag tærten ved 190ºC i ca. 35-40 minutter, og
server med frisk brød og en god pesto.