10 personer
Ingredienser
20 stk. kyllingewienerpølser
20 lækre hotdogbrød – gerne hjemmebagte eller grove flutes
Syltede drueagurker i skiver
Finthakket rødløg
Ketchup og sød sennep
Sprød persille:
Bredbladet persille (kun bladene)
Olie til stegning
Salt
Syltede gulerødder:
8 store gulerødder
1,5 dl vand
2,5 spsk. sukker
14 hele peberkorn
14 persillestilke
3 dl eddike
Tilberedning
Start med de syltede gulerødder. De kan laves i god tid i forvejen og bliver bedst af at trække i lagen i mindst et døgn.
Kog vand, sukker, peberkorn og persillestilke op og lad det simre til sukkeret er helt opløst.
Tilsæt eddike og lad lage køle let af mens du skræller gulerødderne.
Skær gulerødderne i ultratynde skiver. Hvis du har et mandolinjern, er det nu du skal bruge det. Ellers kan du bruge en helt almindelig skrællekniv og bare skrælle til hele guleroden er tynde strimler.
Vend dem i lagen og lag dem trække på køl til du skal bruge dem.
Steg persillebladene i lidt varm olie til de er klare og mørkegrønne. Læg dem straks på fedtsugende papir og drys med en smule salt.
Kog pølserne ved svag.
Varm brødene og flæk dem.
Læg en wienerpølse i hver og top med ketchup, sennep, drueagurk, løg og syltede gulerødder. Pynt med sprød persille.