Ingredienser (ca 20 stk)
2½ dl kærnemælk
25 g gær
1 tsk. salt
1 æg
200 g fuldkornsmel
50 g blødt smør
300 g hvedemel
10 stk. Danpo Kyllingewienerpølser
Ketchup, rød pesto eller lign til fyld
Æg til pensling
Tilberedning
Lun mælken til den er fingervarm (ca. 37°) og hæld den i en røreskål. Opløs gær i mælken og tilsæt salt og æg. Rør fuldkornsmelet i og tilsæt det bløde smør. Tilsæt det meste af hvedemelet og ælt dejen til den er glat og smidig (ca. 10 minutter i en røremaskine med dejkroge).
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Slå dejen ned og del den i to. Rul hver dejklump ud til en cirkel på et meldrysset bord. Del hver cirkel i 10 trekanter.
Kom en klat ketchup, rød pesto el.lign på hver trekant. Del kyllingepølserne i halve og rul hver pølse ind i dej.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 45 minutter.
Pensl med æg og bag i en 200° forvarmet ovn i 12-15 minutter.
Tip: Du kan også bruge færdiglavet pizzadej eller butterdej i en snæver vending. Vælg uldkornsvarianterne og pynt evt. med græskarkerner, solsikkekerner eller fuldkornsmel efter pensling.