10 Portioner
Ingredienser
1 ½ kg blomkål i små buketter
150g spinat i hele blade
½ liter piskefløde
100 g hvid cheddar ost
Smør
2 kg kartofler fint revet
3 æg
1 dl mælk eller fløde
10 skiver Bacon
Reven ost
Friskhakkede krydderurter
Tilberedning
Steg kyllingkoteletten i ovn ved 200°C ca. 20-25 min. til de er gennemstegt.
Blomkålen blancheres, afkøles let og sauteres i smør på en pande. Tilsæt revet hvid cheddar, og lad det simre ved svag varme til saucen bliver cremet. Tilsæt spinat umiddelbart før servering og smag til med salt og peber.
Læg de revne kartofler på smurt bagepapir i et tyndt lag. Krydr med salt, peber og friske krydderurter. Æg og mælk piskes sammen og hældes over. Fordel til slut ost og bacon ud over kartoflerne, og bag i ovnen i ca. 15 min til kartoflerne er møre.
Kartoffelpladen afkøles let og rulles som en roulade. Skæres i passende stykker, og varmes evt. i ovnen før servering.