10 Portioner
1,3 kg. hønsekød i tern
7½ ark filodej
Olie til pensling
1½ l. hønsebouillon
600 g grønne asparges
5 dl. letmælk
5 spsk. majsstivelse
Salt og friskkværnet peber
1 stort bundt bredbladet persille
1 l. smagsneutral olie, f.eks. vindruekerneolie
Tilberedning
Klip et ark filodej i 12 stykker. Læg 3 stykker oven på hinanden lidt forskudt, så det ligner en stjerne, pensl med lidt olie, og læg dem i en smurt muffinform. Lav de næste 30 tarteletter. Bag dem i oven ved 175°C i 8-10 minutter, og tag dem forsigtigt ud af formen.
Bring bouillon i kog. Skær asparges i skiver og læg dem i en skål med kogende vand i 3-5 minutter.
Rør mælk og majsstivelse sammen, hæld det i bouillonen lidt ad gangen, til saucen er cremet. Krydr med salt og peber. Vend hønsekød i tern og asparges i saucen, og varm den igennem. Opvarm olie i en gryde. Kom 4-5 små buketter persille i gryden af gangen, lad dem stege kortvarigt indtil de tager farve. Dryp dem af på en tallerken med køkkenrulle. Drys med groft salt. Anret tarteletter med fyld og pynt med fritteret persille.