Professionel

Her finder du vores forskellige professionelle fagområder.

Logo

Helstegt kylling med julefyld og balsamisk rødkål

10 personer

Ingredienser

3 hele Danpo kyllinger

3 spsk. fint salt

6 æbler

3 usprøjtede appelsiner

12 stk. store svesker

24 stk. tørrede abrikoser

6 hele stænger kanel

1000 g. rødkål

50 g. smør

2½ spsk. balsamicoeddike

½ tsk. stødt allehånde

2½ tsk. salt

Tilberedning

Gnid kyllingerne godt med salt både indvendig og udvendig og læg dem i en bradepande.

Skær æbler og appelsiner i grove både og fordel dem inde i kyllingerne sammen med svesker, abrikoser og kanelstænger.

Steg kyllingerne ved 175ºC varmluft i ca. 1½ time indtil de er gennemstegte.

Snit rødkål. Smelt smør i en gryde og tilsæt balsamico eddike, stødt allehånde, salt og rør godt rundt. Læg den fintsnittede rødkål i gryden og varm godt igennem under omrøring i ca. 5 minutter til rødkålen er mør, men stadig har lidt bid. 

Server helstegte kyllinger med rødkål og klassisk juletilbehør som kogte kartofler, brunede kartofler og en god sauce.

Helstegt kylling med julefyld og balsamisk rødkål