10 personer
Ingredienser
3 hele Danpo kyllinger
3 spsk. fint salt
6 æbler
3 usprøjtede appelsiner
12 stk. store svesker
24 stk. tørrede abrikoser
6 hele stænger kanel
1000 g. rødkål
50 g. smør
2½ spsk. balsamicoeddike
½ tsk. stødt allehånde
2½ tsk. salt
Tilberedning
Gnid kyllingerne godt med salt både indvendig og udvendig og læg dem i en bradepande.
Skær æbler og appelsiner i grove både og fordel dem inde i kyllingerne sammen med svesker, abrikoser og kanelstænger.
Steg kyllingerne ved 175ºC varmluft i ca. 1½ time indtil de er gennemstegte.
Snit rødkål. Smelt smør i en gryde og tilsæt balsamico eddike, stødt allehånde, salt og rør godt rundt. Læg den fintsnittede rødkål i gryden og varm godt igennem under omrøring i ca. 5 minutter til rødkålen er mør, men stadig har lidt bid.
Server helstegte kyllinger med rødkål og klassisk juletilbehør som kogte kartofler, brunede kartofler og en god sauce.