Professionel

Her finder du vores forskellige professionelle fagområder.

Logo

Julekylling i saltdej

1 julekylling

Ingredienser

1 hel Danpo kylling

Favorit julekrydderurter

Æbler, løg eller citrusfrugter - efter eget valg

Saltdej:

500 g. salt

6 dl. vand

1500 g. hvedemel

 

Tilberedning:

Ælt dejen godt sammen til den er smidig, lad den hvile tildækket i 20-30 minutter, inden du ruller den ud. Del dejen i to og rul dem ud til en tykkelse på ca. 1 cm. Læg en bund af krydderurter på dejen og læg kyllingen ovenpå. Krydr godt og pak flere urter omkring.

Skær æbler i både, og fyld dem i kyllingen. Læg det andet dejstykke over og pres siderne sammen, så pakken bliver helt tæt. Pensl med æggeblomme og pynt evt. med dej, der er stukket ud med juleudstiksforme.

Bag kyllingen ved 200°C i 60-70 minutter alt efter størrelse og lad den hvile i dejen i 30 minutter, inden du skærer hul. 

Julekylling i saltdej

Dejen kan ikke spises, men den holder på saft, varme og aroma.

 

Pak masser af friske krydderurter og julekrydderier ind sammen med kyllingen, og fyld den med for eksempel æbler, løg og citrusfrugter, eller hvad du nu har lyst til.