10 portioner
Ingredienser
ca. 750 g. Danpo kyllingelever
20 skiver Danpo kyllingebacon
2 store løg
2 store æbler
5 æg
5 dl. madlavningsfløde
3 tsk. friske timianbade
3 tsk. friske rosmarinblade
1-1½ tsk. stødt nellike
1-1½ tsk. stødt allehånde
3 tsk. salt
Friskkværnet peber
500 g friske champignon
50 g. smør
Lynsyltede julerødbeder:
10 rødbeder
5 dl. lagereddike
2½ dl. vand
5 stjerneanis
10 nelliker
200 g. sukker
12 sorte peberkorn
5 laurbærblade
Tilberedning
Kyllingeleverpostej
Skræl løg og æble, skær begge dele i mindre stykker og kom dem op i en blender.
Tilsæt æg, madlavningsfløde, og krydderier. Blend det hele godt til massen er helt ensartet og uden klumper. Tilsæt kyllingeleveren og blend igen til massen er ensartet.
Smør et ovnfast fad med smør og hæl leverpostej-massen heri. Bag den nu ved 180ºC i ca. 1 time og 10 minutter.
Lynsyltede julerødbeder
Skræl rødbederne, og skær dem i meget tynde skiver, f.eks. med en skrællekniv eller et mandolinjern. Bland alle de øvrige ingredienser til lagen i en lille gryde og kog op, til sukkeret er smeltet. Hæld lagen over rødbederne. Lad dem køle af i køleskabet indtil servering
Steg bacon sprødt på en pande og læg det til side. Skær champignons i halve og steg dem i smør på panden.
Server kyllingeleverpostej med bacon, ristede champignon, lynsyltede julerødbeder og godt rugbrød.