Professionel

Her finder du vores forskellige professionelle fagområder.

Logo

Kyllingekebab af inderfilet med mangosalsa og couscous salat


10 personer

Ingredienser:
1,5 kg kyllingeinderfileter
5 tsk olie
5 spsk sojasauce
Salt og peber
Træspyd eller metalspyd

Mangosalsa
5 modne mango
2 bundter forårsløg eller 2 rødløg
1 ½ agurk
Frisk mynte eller 4-6 tsk tørrede
12-16 cm frisk ingefær
5 spsk sød chilisauce
2½ lime
2-3 tsk honning eller sukker

Couscous salat med hakket grønt
5 dl couscous
7,5 dl bouillon
1,2 kg tomater
5 spsk olie
Persille, mynte eller koriander

Tilberedning:

Skræl mangoerne. Skær skiver fra begge sider, da der en stor flad sten i midten. Skær frugtkødet i tern. Snit forårsløgene fint. Skær agurken igennem på langs, fjern kernerne med en teske og skær agurken i 2-3 mm tynde skiver. Hak en håndfuld mynteblade. Riv 2 tsk ingefær. Bland det hele. Tilsæt chilisauce og 2 spsk limesaft samt honning og evt salt og peber.

Kom couscousen i en skål, hæld kogende bouillon over. Læg stanniol eller låg over og lad couscousen trække til den har opsuget væden. Rør den løs med en gaffel, bland finthakkede tomater og 2 spsk hakket persille i. Smag til med salt og peber.

Dup kyllingekødet tørt med køkkenrulle. Skær dem evt. i mindre stykker.
Vend kødet i olie og sojasauce og drys med lidt salt og peber.

Steg kødet på en varm pande til det er netop gennemstegt ca. 7 minutter i alt. Sæt kødet på spid ved servering.


Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 47%
Fedt 27%
2210 kJ - 525 kcal



Kilde: Landbrug og Fødevarer

Kyllingekebab af inderfilet med mangosalsa og couscous salat