10 portioner
Ingredienser
950 g Danpo hakket kylling
7 forårsløg
250 g spinat, optøet og vredet fri for væde
3 tsk. tørret oregano
3 tsk. tørrer basilikum
250 g fetaost
3 tsk. salt
Friskkværnet peber
Fedtstof til stegning
Tzatziki
2-3 store agurker
7 dl græsk yoghurt
5 fed hvidløg
Evt. 3 spsk. risvinseddike til sushi (eller 3 spsk. vineddike rørt med 3 tsk. sukker)
Salt og friskkværnet peber
Frisk dild
Tilbehør: Råstegte kartofler stegt med olivenolie, soltørrede tomater og tørrede krydderurter.
Tilberedning: Start med kartoflerne, - rengør og skær dem i både. Vend kartoffelbåde sammen med olivenolie, krydderier og soltørrede oliven. Steg dem i ovnen i ca. 45 minutter ved 200°C.
Kyllingebøffer: Kom hakket kylling i en skål. Snit forårsløgene fint men gem lidt af det grønne til at pynte med. Hak spinat og bland med forårsløg, hakket kylling, krydderier og smuldret feta.
Form 10 store bøffer og steg dem på panden.
Tzatziki: Del agurker i to på den lange led og skrab alle kernerne ud med en teske. Riv resten at agurken groft og pres væden fra.
Smag græsk yoghurt til med hvidløg, risvinseddike, salt og peber. Vend den revne agurk i og pynt med dild.
Go ide
Du kan også bruge bøfferne til en lækker og smagfuld burger. De er også gode på grillen serveret med en fyldig sommersalat med fx nye kartofler, krydderurter, grønne salater, asparges og nye ærter.