10 stk
Ingredienser
1,3 kg Danpo hakket kylling
4 tsk. salt
4 tsk. hvidløgspulver
4 tsk. løgpulver
2 tsk. tørret timian
2 tsk. knuste fennikelfrø
2 stk frisk mozzarella
4 gulerødder, kogt og skåret i tynde stave
300 g helbladet spinat, optøet og presset fri for væde
10 skiver lufttørret skinke
Olie
Lang råkostsalat
Ca. 1,5 kg blandede gulerødder og bolsjerødbeder, gerne i forskellige farver
Saft fra 2 citroner
8 spsk. olivenolie
2-3 fed, hvidløg, fintrevet
2 spsk. taffelsennep
Salt og friskkværnet peber
Rucolasalat
Tilberedning: Rør en fars af kylling og krydderier. Del portionen i 10 og kom olie på hænderne. Smør hver farsklump med olie og bred den ud til et kvadrat på ca. 20x20 cm. Når du smører med olie hænger farsen ikke fast og er nemmere at forme.
Læg en stribe spinat, mozzarella og gulerodsstave på og fold farsen omkring fyldet. Læg dem på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad og form dem til fine små farsbrød. Læg en skive skinke ovenpå og bag dem i ovnen ved 200° i 25 minutter.
Lang råkostsalat: Skæl gulerødder og rødbeder og skær dem i papirstunde strimler med enten en skrællekniv eller et mandolinjern, hvis du har sådan et liggende.
Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber og hæld den over de tynde rodfrugter. Lad salaten trække 15 minutter og vend frisk rucola i ved servering.
Go ide
Du kan sagtens fylde farsbrøddet med meget andet - fx. svampe. Kun fantasien sætter grænser...