10 Portioner
Ingredienser
50-60 stk. Danpo meat balls
Hjemmelavet rødkål
50 g andefedt eller smør
1 kg fint snittet rødkål
0,5 dl. mørk balsamico eddike
2,5 dl. ribsgele
½ tsk. stødt allehånde
3 stk. stjerneanis
1 flækket vanillestang
½ tsk. stødt nelliker
Brunede kartofler
1,5 dl. sukker
50 g smør
1,5 kg kogte små kolde faste kartofler
Tilberedning
Varm andefedt i en gryde og sauter ved medium varme rødkålen i 4-5 min.
Kom alle de øvrige ingredienser i gryden og lad det småsimre i 30 min. under låg.
Brunede kartofler
Varm sukker op på en pande til det smelter. Rør ikke i sukkeret med lad det smelte ganske langsomt. Når sukkeret er smeltet, kom smør i og lad det smelte sammen, Skyl de pillede kartofler i vand og kom dem på panden, hvor de brunes ved medium varme til de er let gyldne.
Server meat balls med hjemmelavet rødkål, og brunede kartofler.