10 portioner
Ingredienser:
600g Danpo kyllingefilet
1-2 tsk. karry, gerne grøn thai karry
2 dåser kokosmælk ca. 3 dl
2 fintsnittede chili uden kerner
4 tørrede kaffir limeblade eller en strimmel citronskal
350g broccoli i små buketter
25g sukkerærter
Fishsauce eller salt
Thai basilikum eller mynte
Rice pilau:
5 finthakkede skalotteløg
2 spsk. olie
2-3 fed knust hvidløg
2-3 tsk. fintrevet ingefær
5 dl basmati ris
1 tsk. knust chili
9 dl hønsebouillon
Safran eller gurkemeje
Revet appelsinskal og saft fra 1 økologisk appelsin
Salt, peber
Tilberedning:
Rist karry i lidt af kokosmælken, tilsæt kyllingestrimlerne og lynsteg 2-3 min. Kom resten af kokosmælken, chili, limeblade samt broccoli ved, og lad det koge 3 min.
Tilsæt sukkerærter halveret på langs og kog endnu 2-3 min.
Smag til med fishsauce og drys med frisk thaibasilikum. Server med rice pilau.
Rice pilau:
Sauter skalotteløg i olie nogle minutter uden at de tager farve. Tilsæt hvidløg, ingefær, ris og chili og rør det hele godt sammen.
Hæld hønsebouillon over, tilsæt safran, appelsinskal samt saft og lad det simre 15 min. ved middel varme til væden er fordampet. Smag til med salt og peber og drys med urter samt mandelflager.