Professionel

Her finder du vores forskellige professionelle fagområder.

Logo

Thai kylling i kokosmælk med rice pilau

10 portioner

Ingredienser

600 g Danpo kyllingefilet

1-2 tsk. karry, gerne grøn thai karry

2 dåser kokosmælk ca. 3 dl

2 fintsnittede chili uden kerner

4 tørrede kaffir limeblade eller en strimmel citronskal

350 g broccoli i små buketter

25 g sukkerærter

Fishsauce eller salt

Thai basilikum eller mynte

 

Rice pilau

5 finthakkede skalotteløg

2 spsk. olie

2-3 fed knust hvidløg

2-3 tsk. fintrevet ingefær

5 dl basmati ris

1 tsk. knust chili

9 dl hønsebouillon

Safran eller gurkemeje

Revet appelsinskal og saft fra 1 økologisk appelsin

Salt, peber

 

Tilberedning

Rist karry i lidt af kokosmælken, tilsæt kyllingestrimlerne og lynsteg 2-3 min. Kom resten af kokosmælken, chili, limeblade samt broccoli ved, og lad det koge 3 min.

Tilsæt sukkerærter halveret på langs og kog endnu 2-3 min.
Smag til med fishsauce og drys med frisk thaibasilikum. Server med rice pilau.

Rice pilau: Sauter skalotteløg i olie nogle minutter uden at de tager farve. Tilsæt hvidløg, ingefær, ris og chili og rør det hele godt sammen.

Hæld hønsebouillon over, tilsæt safran, appelsinskal samt saft og lad det simre 15 min. ved middel varme til væden er fordampet. Smag til med salt og peber og drys med urter samt mandelflager.

Velbekomme!

Thai kylling i kokosmælk med rice pilau