Professionel

Her finder du vores forskellige professionelle fagområder.

Logo

Kyllingesteaks med salvie og auberginedip

10 portioner

Ingredienser

10 kyllingesteak

Citronsaft

Olivenolie

30 friske salvieblade

 

Auberginedip

2 aubergine

2 fed hvidløg

2 bundt bredbladet persille

3 dl græsk yoghurt

Salt, peber

 

Tilbehør

Bulgursalat

5 dl bulgur

6 rødløg

2 agurker

Salt

2 bundt bredbladet persille

2 dl små sorte oliven

200 g feta i små tern

Evt. hjertsalatblade

 

Dressing

4 spsk. olivenolie

4 spsk. citronsaft

Salt og peber

 

Tilberedning

Dryp kødet med citronsaft og olivenolie og læg salviebladene på.

Prik auberginen med en gaffel og bag den over grillen, evt. i en kuglegrill, til den er mør, ca. 30 min. Vend den jævnligt. Kan også bages i ovnen ved 200°C ca. 30 min.

Halver auberginen, skrab kødet ud og blend eller mos det med knust hvidløg, hakket persille og yoghurt. Smag til med salt og peber. Grill eller steg kyllingesteaksene 3-4 min. på hver side.

Kog bulguren i letsaltet vand som anvist på emballagen og sæt den til afkøling. Skær rødløgene i meget tynde skiver og drys godt med salt. Skræl agurken, skær den i små tern og drys med salt.

Lad rødløg og agurkestykkerne trække mindst 15 min., skyl i koldt vand og dup tørt. Bland bulgur med salatede rødløg, agurketern, hakket persille, oliven og feta. Pisk olivenolie og citronsaft sammen og bland dressingen i salaten.

Smag til med peber og evt. salt. Salaten kan evt. blandes med hjertsalatblade eller anden sprød salat.

Velbekomme!


Tips: Server grillede pitabrød til.

Kyllingesteaks med salvie og auberginedip