10 portioner
Ingredienser
10 stk. hele lår
1½ tsk. salt
Friteret salvie
2 bundter friskesalvie blade
1 dl. smagsneutral olie
Salt
Rodfrugt-fritter
10 rødbeder
20 gulerødder
10 pastinakker
½ dl. olie
1½ tsk. salt
1 -2 tsk. paprika
10 skiver brød
Tilberedning
Drys kyllingelårene med salt, og steg dem i ovnen ved 180° C i ca. 50 minutter.
Skyl og tør salviebladene og steg dem i olie på en varm pande, ca. 1 minut. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Skær rodfrugterne i lange tynde strimler. Bland olie og krydderier, hæld det over rodfrugterne og bland godt indtil olie og krydderier er godt fordelt på rodfrugterne. Bred rodfrugterne ud på en bageplade og bag dem i ovnen sammen med kyllingeoverlårene i ca. 40 minutter. Vend dem rundt undervejs, så de bliver sprøde på alle sider.
Server de stegte kyllingelår med rodfrugte-fritter, fritteret salvie, brød og gerne en god dip eller dressing, f.eks. græsk yoghurt rørt med persille og citronsaft. Smagt til med salt og peber.