10 portioner
Ingredienser
10 stk. Danpo kyllingelår
5 økologiske citroner
5 fed hvidløg
8 spsk. olivenolie
3 spsk. hakket persille
Rodfrugter
5 gulerødder
5 kartofler
5 pastinak
5 persillerødder eller 1-2 knold selleri
150 g smør
Saft af 2 økologiske citroner
5 spsk. hakket frisk estragon
Salt og peber
Tzatziki
3 agurker
Salt
3 fed fint reven hvidløg
ca. 5 dl græsk yoghurt
Sort peber
Tilberedning
Forvarm ovnen til 175°C. Kyllingelårene krydres med salt og peber. Steges på en pande med skindsiden nedad, så skindet bliver sprødt, ca. 5-8 minutter, vend og steg ca. 3 minutter på den anden side. Steges færdige i ovnen. Ca. 30-40 minutter afhængig af størrelse. Prøv med et termometer. Ved 75°C er kødet stadig saftigt og lækkert.
Imens kyllingen er i ovnen, blandes citronmarinaden. Skallen af de 5 citroner rives, de 5 fed hvidløg rives fint og persillen hakkes. Dette blandes med saften af 2 citroner og 8 spsk. olivenolie. Når kyllingelårene kommer ud af ovnen vendes de i citronmarinaden.
Skræl og skær grøntsagerne i små stykker, helst så ens som muligt i størrelse, så de har samme tilberedningstid. Bring en gryde med vand og salt i kog. Kog alle grøntsagerne ca. 3-5 minutter alt efter hvor fint de er skåret. De skal være sprøde. Hæld vandet fra og afkøl med koldt vand som igen hældes fra. Smelt smørret i en gryde og vend grøntsagerne heri´. Tilsæt citronsaft og den hakkede estragon, smag til med salt og peber.
Skræl agurken, fjern kernerne og skær den i meget tynde strimler (kan rives på råkostjern). Bland agurken med 5 knsp salt og lad den trække et par minutter. Kom agurken i en sigte, skylles med vand, vandet hældes fra og det sidste presses forsigtigt ud af agurken. Blandes med yoghurt og hvidløg.
Smag til med peber og mere salt, hvis nødvendigt.