10 portioner
Ingredienser
10 Danpo hele kyllingelår
Saft og revet appelsinskal fra 1 økologisk appelsin
2 spsk timian
2 spsk sumac (fås hos tyrkiske grønthandlere og andre etniske fødevarebutikker)
2 spsk sesamfrø
1 spsk salt
Couscous
8 dl cous cous
1 l. hønsebouillon
1 dl olie
1 dl appelsinsaft
1-2 tsk spidskommen
Salt, peber
6-8 appelsiner
2 dl soltørrede tranebær
1 dl ristede pinjekerner
1 dl ristede græskarkerner
1 bdt. frisk koriander
Tilbehør:
Brød
Tilberedning
Dryp lårene med appelsinsaft.
Bland revet appelsin med timian, sumac, sesamfrø og salt.
Vend kyllingelårene i krydderblandingen og lad dem trække lidt, gerne natten over i køleskabet.
Steg kyllingelårene i ovnen ved 175°C i ca. 45 min.
Bring hønsebouillon i kog, tilsæt couscous, læg låg over gryden, sluk for varmen og lad dem trække 5 min. Rør grynene løse med en gaffel.
Pisk olie, appelsinsaft og spidskommen sammen og smag dressingen til med salt og peber.
Hæld dressingen over couscous grynene, bland med appelsinfileter, tranebær, pinje- samt græskarkerne og drys godt med koriander. Server salaten til lårene sammen med brød.
Velbekomme