10 portioner
Ingredienser
10 stk. Danpo kyllingelår
3 stk. røde eller grønne æbler i skiver
3 dl æblejuice
3 dl hvidvin
3 dl hønsebouillion
100 g smør
5 stk. timiankviste
Salt og peber
Maizena til jævning
Gratin
1 kg rodselleri, i 3 mm skiver
1,5 kg kartofler i, 3 mm skiver
250 g revet ost
150 g valnødder, grovhakkede
2 l mælk
2 tsk. salt og peber
3 dl revet ost
Tilberedning
Krydr kyllingelårene med salt. Læg dem i et ovnfast fad sammen med æblejuice, vin, hønsebouillon, smør og timiankviste. Steg kyllingen i ovn ved 185° C ca. 45 - 50 min. Øs over nogle gange under stegning.
Når kyllingen er klar, si fedtet fra og kog op. Smag til med salt og peber og jævn sovsen med maizena.
Gratin: Bland rodselleri, kartofler, revet ost, valnødder og mælk. Krydr med salt og peber og hæld det op i en form. (ca. 6 liter). Tilsæt revet ost på toppen og bag i ovn ved 200°C i 50 min.