10 personer
Ingredienser
30 Danpo stegte kyllingespyd
Hvedekernesalat
500 g. hvedekerner
2 rødløg
2 store tomater
2 grønne peberfrugter
2½ spsk. hakket basilikum
2½ spsk. limesaft
1½-2 tsk. salt
Tzatziki
2 agurker
½ l. græsk yoghurt
5 fed hvidløg
Humus
1000 g kogte kikærter
2½ spsk. citronsaft
5 fed hvidløg
2½ spsk. olie
2 tsk. salt
Lidt spidskommen og chilipulver (efter smag)
1-1½ dl. vand
Rød pesto
2½ dl. soltørrede tomater i olie
2½ dl. mandler
1 1/4 dl. olivenolie
1½ dl. revet parmesan
Frisk basilikum til pynt
Brød
Vores kyllingespyd er en hel marineret inderfilet - saftig og fuld af smag.
Steg kyllingespyd efter anvisning på pakken.
Hvedekernesalat: Kog hvedekerner efter anvisning på pakken og lad dem køle af. Hak rødløg, tomat og peberfrugt meget fint og bland dem i de afkølede hvedekerner sammen med finthakket basilikum og limesaft. Smag til med salt og lad salaten trække, gerne ½ time før servering.
Tzatziki: Riv agurker groft og rør det sammen med græsk yoghurt, og presset hvidløg.
Humus: Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem i et dørslag. Hæld dem i en blender sammen med citronsaft, hvidløg, olie, salt, spidskommen og chilipulver og blend det godt. Juster konsistensen med vand, så humus’en bliver blød og cremet.
Rød pesto: Blend soltørrede tomater med mandler, olivenolie, parmesan og basilikum til en ensartet masse.
Server kyllingespyd med hvedekernesalat, tzatziki, humus, rød pesto og godt brød.