10 Portioner
Ingredienser
60-70 stk. Danpo meat balls - eller hjemmelavede minifrikadeller
Hjemmelavet rødkål
50 g andefedt eller smør
1,2 kg fint snittet rødkål
0,75 dl. mørk balsamico eddike
2 ½ dl. ribsgele
2 tsk. stødt allehånde
2-4 stk. stjerneanis
1 flækket vanillestang
1-2 tsk. stødt nelliker
Brunede kartofler
1,5 dl. sukker
70 g smør
1,6 kg kogte små kolde faste kartofler
Tilberedning
Varm andefedt i en gryde og sauter ved medium varme rødkålen i 4-5 min.
Kom alle de øvrige ingredienser i gryden og lad det småsimre i 30 min. under låg.
Brunede kartofler
Varm sukker op på en pande til det smelter. Rør ikke i sukkeret med lad det smelte ganske langsomt. Når sukkeret er smeltet, kom smør i og lad det smelte sammen, Skyl de pillede kartofler i vand og kom dem på panden, hvor de brunes ved medium varme til de er let gyldne.
Steg meatballs i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter, og server med hjemmelavet rødkål, og brunede kartofler.