Professionel

Her finder du vores forskellige professionelle fagområder.

Logo

Kyllingefrikadeller med kålsalat

4 portioner

Ingredienser

Kyllingefrikadeller
400 g hakket kyllingekød
1 stk. løg
3 fed hvidløg
1 stk. æg
1/2 dl mælk
3 spsk. hvedemel
1,5 tsk. salt
1 tsk. peber

Kålsalat
300 g spidskål
4 stk. æble
1/2 granatæble
70 g saltmandler
1/4 bundt frisk persille
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 spsk. akaciehonning
1 tsk. sød sennep


 

 

TILBEREDNING

Pil løg og riv det på et rivejern eller hak det meget fint. Pres hvidløg i en hvidløgshakker eller hak det fint.

Kødet æltes sammen med løg, hvidløg, æg mælk, hvedemel, salt og peber.

Farsen formes til frikadeller. Et godt tip er at bruge en ske, som dyppes i vand imellem hver frikadelle. Form frikadellen mellem skeen og håndfladen. Frikadellerne steges ved middelhøj varme i rigeligt fedtstof - så bliver de bedst.

Halver spidskål og hak det fint. Skær æbler i tern. Hak persille fint. Udhul kernerne i granatæblet. Vend æble, granatæble og spidskål sammen i en skål.

Rør dressingen sammen og smag til med salt. Hæld først halvdelen af dressingen udover salaten og vend det hele godt rundt. Smag til og vurder om resten af dressingen skal bruges.
Anret kålsalaten i en skål og top med persille og saltmandler. Server med det samme.

Skal retten serveres senere, vente da med at vende den salaten sammen med dressingen indtil servering, så spidskålen stadig har lidt bid.


 

Kyllingefrikadeller med kålsalat