10 personer
Ingredienser:
2 kg hakket kyllingekød
7 tsk salt
4 tsk peber
5 æg
5 løg
1 bakke frisk basilikum eller 8 tsk tørret
3 citroner
4-5 fed hvidløg
10 tsk olie
Tzatziki:
5 agurker
10 dl. fast yoghurt
8 fed hvidløg
Tilbehør:
10 grove pitabrød
500 g salat
Tilberedning:
Rør kyllingekødet med salt, peber, æg og revet løg. Tilsæt snittede basilikumblade, revet citronskal og knust hvidløg. Rør farsen til den er sammenhængende.
Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Form frikadeller med en barneske.
Læg frikadellerne på, når olien er varm nok. Brun dem 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem 3-4 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Tag frikadellerne af panden og kasser stegefedtet. Gem halvdelen af frikadellerne til senere brug.
Skær agurker igennem på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurkerne i tynde skiver. Rør yoghurten med knust hvidløg og tilsæt agurk. Smag til med salt og peber.
Lun pitabrødene.
Kilde: Landbrug og Fødevarer