10 personer
Ingredienser:
2 kg hakket kyllingekød
4-6 tsk. salt
2-3 tsk. peber
4-5 små æg
4-5 løg
1 bakke frisk basilikum eller 8 tsk tørret
2 citroner
4-5 fed hvidløg
8 tsk olie
Tomat-couscous
5 store tomater
4 dl couscous
Tilbehør:
600 g grønne bønner
evt. frisk basilikum
Tilberedning:
Rør kyllingekødet med salt, peber, æg og revet løg. Tilsæt snittede basilikumblade, revet citronskal og knust hvidløg. Rør farsen til den er sammenhængende.
Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Form frikadellerne med en ske. Læg frikadellerne på panden, når olien er varm nok. Brun dem 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem 3-4 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Gem halvdelen af frikadellerne til senere brug.
Hak tomaterne groft. Kog 5 dl vand med tomaterne. Hæld couscous i. Sluk og lad det stå 5 minutter under låg.
Blandingen vendes med en gaffel. Smag til med salt og peber.
Kog bønnerne.
Pynt evt. med frisk basilikum.
Kilde: Landbrug og Fødevarer