10 personer
Ingredienser
10 stk. Kyllingebryst filet
1 spsk. fint salt
1 spsk. paprika
1 spsk. olie
Perlespelt salat
1 kg perlespelt
10 store tomater
1 spsk. salt
500 g agurk
Sennep-basilikum marinade
1,2 dl. olie
2½ spsk. Dijon sennep
2½ spsk. hvidvinseddike
2½ dl. basilikum blade
2½ spsk. finthakket løg
Tilberedning: Drys kyllingebryst filet’erne med salt og paprika, og steg dem i olie på en varm pande, 4-5 minutter på hver side til kødet er gennemstegt.
Kog perlespelt efter anvisning på pakken og lad dem køle lidt af.
Skær tomaterne i tern, og drys dem med salt. Lad dem trække 5-10 minutter, mens resten af salaten og marinaden forberedes.
Skær agurken i tern.
Pisk olie med Dijon sennep og hvidvinseddike til en ensartet og sammenhængende konsistens. Hak basilikumbladene og tilsæt dem sammen med finthakket løg.
Tag nu tomatternene op, og lad væsken blive tilbage. Pres evt. let på tomatstykkerne, så de ikke er alt for våde.
Bland perlespelt med tomatstykkerne og agurk, og hæld marinaden over. Vend det hele godt rundt og pynt med friske basilikumblade.
Server kyllingebryst filet’erne med perlespelt salat og sennep-basilikum marinade samt evt. et stykke brød.