10 personer
Ingredienser
40 stk. Danpo minikøller
3 spsk. ekstra jomfru olivenolie
2 dl hakket løg
2 dl hakket rød peberfrugt
4-5 fed hvidløg, hakket
7 dl ris
10-12 dl kylling bouillon
1-2 tsk. tørret timian
1 tsk. salt
½-1 tsk. friskkværnet peber
2-3 store knivspids safran
1 kg store rejer
2-3 dl grønne ærter (optøet)
1 kg blåmuslinger, skrubbede godt
4-6 citroner/lime i både
Tilberedning
Steg minikøllerne i ovnen på bagepapir i ca. 20 minutter ved 200°C.
Varm olie i en stor stegepande ved medium varme. Steg løg, peberfrugt og hvidløg under omrøring i cirka 3 minutter. Tilføj ris, bouillon, timian, salt, peber og safran og lad paellaen simre i 5 min. Læg låg på paellaen og kog i yderligere 5 minutter ved svag varme.
Tilsæt rejer og ærter. Placer muslinger og stegte minikøller på toppen af risen i et jævnt lag. Læg låg på og lad retten simre til muslingerne har åbnet sig, og risen er mør.
Lad Paellaen hvile til risen har absorberet væsken. Pynt med citronbåde og server paellaen med friskbagt brød.