Professionel

Her finder du vores forskellige professionelle fagområder.

Logo

Lårmix i fad med grove grøntsager, majs og tomat-sennepssauce samt sprødt hvidløgsbrød (1)

Ingredienser

8 stk lårmix

1 spsk. olie

4 gulerødder

4 pastinakker

2 hele majs

4 rødløg

2 spsk. frisk timian

Salt og peber

200 g frisk spinat

 

1 spsk. olie

1 spsk. Dijon sennep

1 spsk. frisk timian

1 dåse flåede tomater

1 tsk. salt

½ tsk. sukker

evt. 2 spsk. fløde

 

10 g gær

1 ½ dl. lunken vand

4 spsk. olivenolie

½ tsk. salt

250 g durummel

3 kartofler

1 spsk. olivenolie

3 fed hvidløg

1 spsk. frisk rosmarin

1 tsk. salt

Tilberedning

Læg lårmix i et stort ildfast fad, smurt med olie. Skær gulerødder, pastinakker, majs og rødløg i grove stykker og steg dem et par minutter på en meget varm pande, så de tager lidt farve. Fordel grøntsagerne rundt om kyllingestykkerne, krydr med salt og peber, drys med timian og sæt fadet i ovnen ca. 35-40 min. ved 200°C. Du kan også sætte fadet på grillen - blot sikr dig fadet tåler den høje varme.

Tag kyllingestykkerne op og anret på et fad. Vend spinaten i de varme grøntsager, så spinaten falder lidt sammen og anret grøntsagerne sammen med kyllingen.

Varm olien op i en lille gryde og tilsæt Dijonsennep. Steg senneppen et par minutter, så den skarpe eddikesmag forsvinder og tilsæt så timian og flåede tomater. Kog saucen godt igennem, og tilsæt salt og sukker. Blend saucen igennem f.eks. med en stavblender og tilsæt evt. fløde. Smag til med salt og sukker.

Rør gær ud i lunkent vand, tilsæt olie og salt. Tilsæt durummel lidt ad gangen, indtil dejen kan æltes godt igennem. Lad dejen hæve ca. 45 minutter. Del dejen i 4 stykker og rul hvert stykke ud med kagerulle til et aflangt stykke, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.

Skær kartoflerne i meget tynde skiver på et mandolinjern eller med en tyndskræller/skrællekniv. Fordel kartoffelskiverne på dejen og pensl olien på kartoflerne. Hak hvidløg og rosmarin fint og drys det på brødene sammen med salt. Bag brødene midt i ovnen ved 225°C i ca. 5-7 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Server lårmix med grøntsager, majs, tomat-sennepssauce og sprøde hvidløgsbrød med kartofler og rosmarin.

TIP: Tomatsaucen med Dijon sennep giver ekstra smag til retten og kan i en snæver vending erstattes af en god færdiglavet tomatsauce, ligesom hvidløgsbrød med kartofler kan erstattes af et andet godt madbrød.

Lårmix i fad med grove grøntsager, majs og tomat-sennepssauce samt sprødt hvidløgsbrød (1)