10 portioner
Ingredienser
900 g Danpo hakket kylling
2 tsk. salt
Ca. 1 dl finthakket purløg
Fyld:
4 rødløg
Lidt fedtstof til stegning
8 æg
2 dl. syrnet A38 el. creme fraiche
2 tsk. salt
1 tsk. peber
4-6 skiver tomat
Evt. 200 g revet ost
Tilberedning: Rør hakket kylling med salt og finthakket purløg. Fordel farsen i to smurte tærtefade og tryk den op ad kanten. Forbag tærtebundene i en 180° forvarmet ovn i 15-18 minutter. Den trækker sig en smule sammen, men skal nok holde formen.
Skær zittauerløg i tykke skiver og resten af løgene i tynde ringe eller både. Steg de tykke skiver på en varm pande på den ene side, til de bliver mørkebrune. Tryk evt. let på dem med en palet eller lignende mens de steger, så de bliver ensartet stegt. Læg dem til side og steg resten af løgene i lidt fedtstof til de er bløde og lysebrune. Fordel de bløde løg i de forbagte tærtebunde.
Rør æg, cremefraiche, salt og peber sammen og hæld massen over løgene. Sørg for at massen er godt fordelt. Drys evt. med revet ost og læg de brunede løgskiver med den brune side opad på toppen af tærterne sammen med de skivede tomater, så de danner et pænt mønster. Bag tærterne ved 180° i ca. 40 minutter eller til massen er fast.
Madtærter med bund af hakket kylling og krydderier. - En anderledes måde at bruge hakket kylling...