10 portioner
Ingredienser
20 tacoskaller
1 portion spicy chorizokylling (se grundopskrift)
1/2 portion frisk tomatsalsa (se grundopskrift)
Frisk avocado eller 1 portion guacamole (se grundopskrift)
Små kryddertomater
Salt og friskkværnet peber
Sorte oliven
Lidt olivenolie
Evt. lidt fintsnittet salat
Grundopskrifter:
Spicy chorizokylling
9000 g Danpo hakket kylling
400 g hot chorizopølse
4 fed hvidløg, presset
2 tsk. chiliflager (efter smag og temperament)
1 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. tørret oregano
3 dl vand eller kraftig bouillon
Salt og friskkværnet peber
Steg kylling og chorizopølse på en pande og tilsæt resterende ingredienser. Bland det hele godt sammen og server.
Frisk tomatsalsa:
2½ løg, i tern
2½ rød peberfrugt, i tern
500g hakkede tomater
1 chili uden kerner, finthakket
2 fed hvidløg, fintrevet
Saft af 2 lime
4 spsk. olivenolie
5-7 spsk. friske, hakkede korianderblade
Salt og friskkværnet peber
Evt. lidt sukker
Bland det hele sammen og stil på køl
Guacamole:
9 modne moste avocado
2 små finthakkede løg
Saft af 2 lime
2 fed fintrevet hvidløg
1 chili uden kerner, finthakket
Bland det hele sammen og stil på køl.
En tex mex middag er nem at lave fra bunden. Du kan selvfølgelig altid bruge færdige krydderiblandinger, tomatsalsa fra et glas eller købe en kombi-pakke med det hele. Men det er faktisk ret enkelt og meget billigere at lave det hele selv. Og disse tre enkle grundopskrifter er nemme at twiste til både tacos, burritos og quesadillas.
Tilberedning: Lav grundopskrifterne til Spicy chorizokylling, tomatsalsa og Guacamole. Lun tacoskallerne og dem med spicy kylling, tomatsalsa og evt. lidt fintsnittet salat.
Top med frisk avocado eller guacamole.
Skær tomater i halve eller kvarte og vend med salt, peber, oliven og lidt olivenolie og server dem til.